وکیل جرم تهدید

جرم تهدید از جمله جرایم علیه اشخاص است . وکیل جرم تهدید با آگاهی از عناصر  و شرایط جرم تهدید می تواند کمک قابل توجه ای به موکل بکند. در واقع تهدید جرمی است که منجر به محدود شدن آرامش زندگی افراد می شود. هر فردی در جامعه مستحق آزاد زندگی کردن فارغ از هر  تهدیدی حقی مسلم در جوامع بشری است بنابراین تهدید موضوعی است که منجر به این می شود که این حق از بین برود و در واقع این رفتار ناقض یکی از اصول حقوق بشر است.

مواد قانونی مرتبط به جرم تهدید

وکیل جرم تهدید مسلما با آگاهی از مواد قانونی مرتبط به این جرم در کنار موکل خواهد بود و به او کمک خواهد کرد که بهترین دفاع را تنظیم کند. ماده 669 قانون مجازات بخش تعزیرات مصوب 1375 به جرم تهدید اشاره کرده است. تهدید طبق این ماده نسبت به قتل یا ضررهای شرفی یا مالی یا به افشای سر نسبت به شخص یا وابستگان انجام می شود.

البته میزان ضرر در تحقق این جرم کاملا موضوع مهمی است. در واقع ضررهای ناچیز منجر به تحقق جرم نمی شود .در واقع ضررهایی که از نظر عرفی قابل چشم پوشی است موضوع این جرم نیست . بنابراین وکیل جرم تهدید با آگاهی از این موضوع می تواند اولا موضوع را از نظر عرفی بنگرد و درصورتی که تهدید از نظر عرفی قابل اغماض باشد دفاعی خوبی تنظیم کند.

تهدید نسبت به دیگران هم جرم است؟

تهدید از جمله جرایمی است که نسبت به مخاطب و دیگران جرم است . در واقع تهدید اگر نسبت به خود فرد یا دیگری باشد جرم است. دیگری شامل خویشاوندان نزدیک سببی و نسبی می شود که ورد ضرر به آن ها برای فرد نگران کننده است. البته لازم به ذکر است که قانون صراحتا به خویشاوندان نزدیک سببی و نسبی اشاره نکرده است و طبق تفسیر موسع که برخلاف اصول حقوق جزا است می شود ممکن است که قاضی حتی تهدید نسبت به دوست را نیز مصداق جرم بداند. به هر حال وکیل جرم تهدید باید با آگاهی از این موضوع از حقوق موکل خود دفاع کند.

آیا خواسته تهدید کننده مهم است؟

خواسته تهدید کننده مهم نیست و در واقع تهدید کننده چه خواسته ای داشته باشد و چه نداشته باشد مرتکب این جرم شده است. و در صورتی که خواسته ای هم داشته باشد رسیدن یا نرسیدن به این خواسته در تحقق جرم بی تاثیر است در واقع باید این گونه گفت که نتیجه در این جرم بی تاثیر است. بنابراین حتی ترسیدن یا نترسیدن تهدید شونده هم موثر در تحقق این جرم نیست.

آیا تهدید فقط شفاهی است ؟

خیر جرم تهدید می تواند به طرق مختلفی واقع شود و لزومی ندارد که به صورت شفاهی باشد بنابراین تهدید می تواند به صورت نامه یا پیامک یا از طریق رسانه باشد و ضرورتی ندارد که تهدید به صورت شفاهی باشد.

تهدید به گرفتن نوشته یا سند چه مجازتی دارد؟

تهدید به گرفتن نوشته یا سند در ماده 668 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات جرم انگاری شده است. وکیل جرم تهدید با آگاهی و تسلط بر شرایط ومصادیق این ماده قانونی می بایست در دفاعیات خود در صورتی که رفتار مصداق این جرم باشد به ماده مربوطه اشاره کند.

شرایط تحقق جرم موضوع ماده 668  ق م ا چیست؟

این جرم برخلاف جرم تهدید جرمی مقید است یعنی رفتار مجرمانه و تهدید می بایست به اخذ نوشته یا سند ختم شود در غیر این صورت جرم واقع نمی شود بنابراین وکیل جرم تهدید می بایست بین این دو جرم تفکیک قایل شود و در صورتی که به طور مثال طرف مقابل به این جرم استناد کرده باشد و در عین حال موکل سند یا نوشته ای اخذ نکرده باشد تحقق جرم منتفی است.

لازم به ذکر است که این جرم صرفا نسبت به اخذ نوشته یا سند است بنابراین هر گونه اخذ مال یا اشیا دیگر موضوع این جرم نمی باشد. همچنین صرف تعلق نوشته یا سند گرفته شده به مرتکب خروج عمل از ماده 668 نیست چرا که گرفتن سند یا نوشته از دیگری می بایست به صورت مشروع محقق شود و اخذ نوشته یا سند با تهدید و اعمال قهرآمیز امری خلاف قانون است.

قصد و نیت در جرم تهدید به چه نحو است؟

وکیل جرم تهدید می بایست نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشد که جرم تهدید نیاز به عنصر روانی دارد در واقع مرتکب باید بداند که رفتار او تهدیدآمیز است. با این حال معیار تشخیص تهدید آمیز بودن رفتار عرف است. بنابراین شخصی نمی تواند دیگری را به طور مثال تهدید به قتل کند و ادعا کند که من نمی دانستم این رفتارم موجب ترس و واهمه طرف مقابل می شود.

روند رسیدگی به جرم تهدید به چه نحو است؟

وکیل جرم تهدید به منظور شکایت در مورد جرم تهدید می بایست پس از ثبت شکایت از طریق سامانه مربوطه مدارک خود را نیز پیوست نماید و پس از تعیین شعبه پرونده ابتدا در دادسرای عمومی مطرح و بعد از انجام تحقیقات مقدماتی به دادگاه کیفری 2 ارسال می شود و می توانید از طریق وکیل جرم تهدید دعوای خود را پیگیری نماید.

استفاده از شاهد یا موادری نظیر صدای ضبط شده یا اسکرین شات می تواند در اثبات این جرم موثر باشد. پس از این که شکواییه در مورد جرم تهدید ثبت گردید حدوداً چند روز بعد مبنی بر ارجاع به یکی از دادسراها که همان دادسرای محل وقوع جرم است دریافت می کنید .

متعاقب آن پس از تعیین شعبه در روز مقرر که از طریق پیامک برای شما تعیین می شود در شعبه حاضر می شوید در این مرحله می توانید به همراه وکیل جرم تهدید حاضر شده و بسته به این که شاکی یا متهم هستید اظهارات خود را از طریق وکیل جرم تهدید  بیان کنید. و در صورتی که در جایگاه متهم قرار دارید در صورت کافی بودن ادله و پس از تفهیم اتهام در مورد شما یکی از قرار های تامین کیفری که معمولا کفالت است صادر می شود.

پس از انجام تحقیقات مقدماتی معمولا نظر شعبه رسیدگی کننده که عموما شعب دادیاری است یا مبتنی بر جلب متهم به دادرسی است یا این که مبتنی بر قرار منع تعقیب است. در صورتی که شاکی باشید می توانید از طریق وکیل جرم تهدید به قرار صادره در خصوص متهم اعتراض کنید.

درصورت عقیده به جلب دادرسی و کافی بودن ادله امکان اعتراض وجود ندارد و پرونده پس از صدور کیفرخواست به دادگاه صالح که دادگاه کیفری 2 است ارسال می شود .

در این مرحله نیز شما پیامکی مبنی بر این که پرونده شما به کدام شعبه از دادگاه ارجاع شده است دریافت خواهید کرد و پس از آن وقت رسیدگی به شما و وکیل کیفری ابلاغ خواهد شد در جلسه رسیدگی می توانید به همراه وکیل جرم تهدید حاضر شده و بسته به این که در جایگاه متهم یا شاکی قرار دارید اظهارت خود را بیان نمایید.

پس از صدور رای توسط قاضی دادگاه این  رای ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان است. که در این مرحله نیز ضروری است که با مشورت وکیل جرم تهدید لایحه تجدید نظر خواهی خود را تنظیم نموده و در موعد مقرر 20 روزه ثبت نمایید.

گروه وکلای السا در این خصوص چه کمکی به شما خواهد کرد؟

گروه وکلای السا با این اعتقاد که وکالت امری تخصصی است صرفا در حوزه دعاوی کیفری اقدام به فعالیت می کند. بنابراین با در نظر گرفتن وکیل جرم تهدید برای افرادی که پرونده تهدید دارند ضمن همراهی موکل به او اطمینان می دهند که هر آن چه به منظور دفاع و پشتیبانی از موکل لازم است را ارائه خواهند داد.در ثانی وکلای این مجموعه فارغ التحصیلان دکتری حقوق کیفری دانشگاه تهران هستند و این خود موید تسلط و تبحر این افراد در پرونده های مربوطه است.

وکیل جرم تهدید می بایست نسبت به چه اموری تخصص داشته باشد؟

با توجه به این که دعاوی کیفری اصولا در تخصص افرادی است که در رشته حقوق جزا متخصص هستند ترجیحاً وکیل جرم تهدید می بایست در رشته حقوق جزا فارغ التحصیل شده باشد. وکلایی که در این حوزه فارغ التحصیل می شوند نسبت به سایر وکلا اشراف بیشتری نسبت به این جرم دارند. 

گروه وکلای السا از این رو با وکلایی همکاری می کند که فارغ التحصیل دکتری حقوق جزا از دانشگاه تهران هستند. این همکاری باعث شده است که در دعاوی کیفری با اطمینان کامل پرونده را پیش ببریم.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارتباط با وکیل در واتس آپ پیام بدهید.
Send via WhatsApp
تماس جهت مشاوره با وکیل