وکیل جرم کلاهبرداری

وکیل جرم کلاهبرداری

جرم کلاهبرداری از جمله جرایم علیه اموال است و وکیل جرم کلاهبرداری می بایست به شرایط وقوع این جرم آگاه باشد تا بتواند بهترین دفاع ممکن را انجام دهد. جرم کلاهبرداری مانند سایر جرایم شرایط خاص خود را دارد و عناصر قانونی، مادی و روانی در این جرم می بایست محقق شود که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

عناصر جرم کلاهبرداری

جرم کلاهبرداری در ماده 1 قانون تشدید مجازات ارتشاو اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367  مقرر شده است که پیشینه فقهی آن اکل ماال به باطل می باشد این جرم از جمله جرایمی است که بسیار واقع شده است و در قالب های مختلف از جمله کلاهبرداری رایانه ای و کلاهبرداری ساده و مشدد و کلاهبرداری موسسات مهاجرتی و غیره قابل تحقق است که همراه بودن وکیل جرم کلاهبرداری در تمامی این مصادیق می تواند در اثبات جرم یا دفاع از متهم موثر باشد. جرم کلاهبرداری بر اساس قانون کاهش مجازات حبس تعزیری در صورتی که بالای صد میلیون تومان باشد قابل گذشت است. و بالاتر از آن غیر قابل گذشت بوده و در نتیجه گذشت شاکی خصوصی منجر به موقوف شدن تعقیب یا دادرسی نمی گردد.

عنصر مادی جرم کلاهبرداری چیست؟

جرم کلاهبرداری از جمله جرایمی است که حیله و تقلب در آن نقش اساسی ایفا می نماید و این امر در صدر ماده 1 نیز مورد اشاره قرار گرفته است. کلاهبرداری در حقیقت بردن مال دیگری از طریق توسل به وسایل متقلبانه است. عنصر مهم در کلاهبرداری توسل به وسایل متقلبانه است که بایستی پیش از بردن مال و برای بردن مال به کار گرفته شود. در نتیجه توسل به وسایل متقلبانه به صورت فعل مثبت بوده و با ترک فعل واقع نمی شود. توسل به وسایل متقلبانه با دروغ صرف متفاوت است. این نکته از مهم ترین ظرافت های پرونده های کلاهبرداری است که می بایست مدنظر وکیل جرم کلاهبرداری قرار بگیرد.

  در این خصوص مثالی را ذکر می کنیم:

اگر فردی خود را جراح معروفی معرفی کرده و از این طریق اعتماد کسی را جلب نموده است و مال وی را به منظور جراحی ببرد این امر کلاهبرداری نمی باشد لیکن اگر همین شخص مکانی نظیر مطب دایر کند و یا کارت ویزیتی چاپ نموده باشد و یک سری صحنه سازی ها را به کار ببرد در صورت اغفال بزه دیده و بردن مال او کلاهبرداری محسوب می شود. وکیل جرم کلاهبرداری در اثبات این مسیر می تواند صحنه سازی های متقلبانه توسط متهم را اثبات و در نتیجه وی را به جرم کلاهبرداری محکوم نماید.

رکن مادی در عنصر مادی اغفال مالباخته است. بدین معنی که مالباخته در اثر توسل مرتکب به وسایل و صحنه سازی های متقلبانه اغفال شده و مال خود را با رضایت به مرتکب بدهد . عنصر رضایت از جمله عناصر مهمی است که باید در اثبات این مسیر مورد توجه وکیل جرم کلاهبرداری قرار بگیرد.

رکن دیگر در عنصر مادی بحث نتیجه یا همان بردن مال است. البته در ماده 1 قانون تشدید به تحصیل مال نیز اشاره شده است که به عقیده حقوقدانان می توان تحصیل را یک مرحله قبل از بردن دانست بنابراین اگر مالباخته تحت تاثیر کلاهبردار چکی را به وی بدهد تا قبل از وصول وجه چک در مرحله تحصیل یا همان شروع به جرم کلاهبرداری قرار داریم. با توجه به این که بردن مال رکن رکین کلاهبرداری است بنابراین این جرم یک جرم مقید است. جرایم مقید به جرایمی گفته می شود که تحقق نتیجه در آن ضروری است و بدون تحقق نتیجه جرم واقع نمی شود . در مقابل جرایم مقید جرایم مطلق قرار دارند که نتیجه در این جرایم در تحقق آن بی تاثیر است. لازم به ذکر است که مال موضوع جرم کلاهبرداری اعم از اموال منقول یا غیر منقول است. وکیل جرم کلاهبرداری در صورت اثبات این جرم می تواند از طرق قانونی مال موضوع جرم را به مالباخته بازگرداند.

برای ارتباط با وکیل جرم کلاهبرداری با گروه وکلای السا در تماس باشید

                                                                                                                                                      02188201315

عنصر معنوی جرم کلاهبرداری چیست ؟

عنصر معنوی در حقیقت همان فعل و انفعالات ذهنی مرتکب است. کلاهبرداری از جمله جرایم عمدی است که وقوع آن به صورت غیر عمدی در قانون مقرر نشده است . بدین منظور برای تحقق کلاهبرداری، وکیل جرم کلاهبرداری باید سونیت عام و خاص مرتکب را ثابت نماید. سونیت عام به معنای علم به حکم و علم به موضوع است.

علم به حکم که به معنی اطلاع مرتکب از جرم بودن رفتار است که مفروض است و علم به موضوع به معنای علم به تعلق مال به غیر و آگاهی مرتکب از متقلبانه بودن وسایل است. افزون بر این سونیت خاص نیز در این جرم شرط است که اثبات آن توسط جرم کلاهبرداری حایز اهمیت است . سونیت خاص به معنای قصد بردن مال است که باید مقدم بر عنصر مادی جرم وجود داشته باشد. با توجه به عمدی بودن جرم کلاهبرداری احراز سونیت اعم از علم و عمد دارای اهمیت است.

مجازات جرم کلاهبرداری چیست ؟

مجازات جرم کلاهبرداری در ماده 1 قانون تشدید مقرر شده است و بسته به این که کلاهبرداری ساده یا مشدد است مقرر شده است. مجازات کلاهبرداری ساده علاوه بر رد اصل مال به صاحبش حبس از یک تا 7 سال و جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخذ کرده باشد می باشد و اگر کلاهبرداری مشدد باشد مثل این که از طریق وسایل ارتباط جمعی یا توسط کارمند دولت واقع شود علاوه بر رد مال ، دو تا ده سال حبس، انفصال ابد از خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخذ کرده می باشد. نکته مهم این است که مجازات حبس کلاهبرداری درجه 4 بوده و جزای نقدی آن نسبی می باشد. در نتیجه در تعیین درجه این جرم میان محاکم اختلاف نظر وجود داشت که منجر به صدور رای وحدت رویه شماره 759 مورخ 1396.4.20 گردید که بیان نمود که ملاک برای تعیین درجه در صورت توام بودن حبس و مجازات حبس می باشد. بنابراین وکیل جرم کلاهبرداری می بایست علاوه بر تسلط بر قوانین بر آرا وحدت رویه موجود که در حکم قانون است تسلط کافی داشته باشد.

نکته مهم دیگر در خصوص فرضی است که شرکای جرم کلاهبرداری به رد مال محکوم می شوند . در این خصوص نظریه اداره حقوقی قوه قضاییه مورخ 1401.1.23 مقرر نمود که شرکای جرم کلاهبرداری بر اساس میزان مال تحصیل شده به رد مال محکوم می شوند و اگر میزان مال تحصیل شده توسط هر یک از شرکای جرم معلوم نباشد با توجه به اصل تساوی مسئولیت که در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مورد پذیرش قرار گرفته است. مسئولیت هر یک از شرکای جرم کلاهبرداری به طور مساوی است. بنابراین وکیل جرم کلاهبرداری می تواند در صورتی که موکلش به رد مال کل مال محکوم شده باشد با استفاده از این نظریه مشورتی مسئولیت وی را به میزان زیانی که وارد کرده است تقلیل دهد. نکته دیگر این است که رد اصل مال در جرم کلاهبرداری نیازی به دادخواست توسط مدعی خصوصی ندارد زیرا حکم به رد مال در خود ماده مقرر شده است این امر استثنائی بر ماده 15 قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر لزوم ارائه دادخواست توسط مدعی خصوصی می باشد. ولی در جرمی مثل خیانت در امانت جبران خسارت و گرفتن مال نیازی به تقدیم دادخواست حقوقی و رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی دارد. به موجب کاهش مجازات حبس تعزیری در فروضی که کلاهبرداری قابل گذشت باشد حداقل و حداکثر مجازات حبس آن به نصف تقلیل خواهد یافت.

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم کلاهبرداری کجاست؟

وکیل جرم کلاهبرداری می تواند شکواییه ای را که با رعایت موارد فوق تنظیم شده است از طریق سامانه خودکاربری وکلا ثبت نماید و تمامی امور مربوط به این جرم را پیگیری کند در غیر این صورت شکواییه مربوط به جرم کلاهبرداری باید از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت گردد پس از آن معمولات پس از چند روز پیامکی مبنی بر ارجاع پرونده شما به دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم ارسال می شود. پس از ارجاع به شعبه مربوطه بسته به این که در جایگاه متهم یا شاکی قرار دارید تنظیم دفاع یا اظهارات متفاوت است.

گروه وکلای السا متخصص در دعاوی کیفری با سابقه پرونده های متفاوت در دعاوی کیفری می تواند شما را در این مسیر یاری نماید و بهترین وکیل جرم کلاهبرداری را در اختیار شما قرار دهد.

پس از انجام تحقیقات مقدماتی یا نظر مرجع قضایی بر جلب متهم به دادرسی یا منع تعقیب به دلیل فقدان کفایت ادله می باشد. در صورت جلب متهم به دادرسی پرونده به دادگاه کیفری 2 ارسال می شود زیرا جرم کلاهبرداری درجه 4 بوده و در نتیجه در صلاحیت دادگاه کیفری 2 است. در مرحله دادگاه می تواند دو وکیل کیفری همراه داشته باشید. در صورت صدور قرار منع تعقیب نیز شاکی می تواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ به این قرار اعتراض کند و مرجع اعتراض دادگاه کیفری 2 است. همراه بودن وکیل جرم کلاهبرداری در تنظیم اعتراض شانس شما را برای موفقیت بالا خواهد برد.

برای مشاوره رایگان در خصوص جرم کلاهبرداری با وکیل جرم کلاهبرداری گروه وکلای السا در تماس باشید.

گروه وکلای السا در این خصوص چه کمکی به شما خواهند کرد؟

گروه وکلای السا با این اعتقاد که وکالت امری تخصصی است صرفا در حوزه دعاوی کیفری اقدام به فعالیت می کند. بنابراین با در نظر گرفتن وکیل جرم کلاهبرداری برای افرادی که پرونده کلاهبرداری دارند ضمن همراهی موکل به او اطمینان می دهند که هر آن چه به منظور دفاع و پشتیبانی از موکل لازم است را ارائه خواهند داد. در ثانی وکلای این مجموعه فارغ التحصیلان دکتری حقوق کیفری دانشگاه تهران هستند و این خود موید تسلط و تبحر این افراد در پرونده های مربوطه است.

 

برای ارتباط با وکیل جرم کلاهبرداری با ما تماس بگیرید

4.6/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارتباط با وکیل در واتس آپ پیام بدهید.
Send via WhatsApp
تماس جهت مشاوره با وکیل