وکیل مواد مخدر

با توجه به شیوع گسترده مصرف مواد مخدر در کشور ما، جرایم مواد مخدر نیز روزانه افزایش پیدا کرده است. وکیل مواد مخدر می تواند به شما کمک کند که در راه دفاع از خود قدم های محکمی بردارید. در این مقاله سعی داریم جرایم مواد مخدر مستوجب اعدام را اجمالا توضیح دهیم.

♣ماده مخدر چیست؟

مخدر در لغت به معنی ماده سست کننده است و به طور خاص به ماده ای گفته می شود که موجب اختلال حرکات ارادی و عدم تعادل رفتاری و تقویب جسمی در افراد می شود.

در چه فرضی جرایم مواد مخدر مستوجب اعدام است؟

اعدام در جرایم مواد مخدر همواره مورد بحث و چالش میان حقوق دانان قرار گرفته است. میزان اعدام در این جرایم به طور قابل توجه ای در حال افزایش است و تا به امروز این میزان از اعدام موجب بازدارندگی در ارتکاب این جرایم نشده است. با توجه به این که عمده چالش های پیش گفته به دلیل مباحث شرعی حول محور مواد مخدر است وکیل مواد مخدر می بایست نسبت به این موضوع مسلط باشد.

تا قبل از تصویب قانون «الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1396.7.12» مجازات اعدام شیوع بیشتری در قوانین داشت با این حال اعتراضات حقوق بشری به شیوع گسترده اعدام در جرایم مواد مخدر موجب شد که رویه حاکم در قوانین ایران دستخوش تغییر شود.

برای ارتباط با وکیل مواد مخدر با گروه وکلای السا در تماس باشید

02188201315-9

اعتراض به جرایم مواد مخدر به چه نحو است؟

بحث صلاحیت رسیدگی وشرایط تجدید نظر خواهی و اعتراض از دیگر مواردی است که می بایست مدنظر وکیل مواد مخدر باشد.

تا قبل از تصویب قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 به دنبال رویه ناعادلانه، کلیه آرا صادره در خصوص جرایم مربوط به مواد مخدر قطعی و غیر قابل اعتراض شناخته می شد و صرفاً در خصوص مجازات اعدام مربوط به مواد مخدر به موجب ماده 32 این قانون حکم اعدام صادره نیز قطعی بوده مگر رییس دیوان عالی کشور آن را خلاف قانون تشخیص می داد.

بنابراین وکیل مواد مخدر تا قبل از تصویب قانون آیین دادرسی کیفری نمی توانست به آرا صادره در خصوص مواد مخدر اعتراض کند لیکن بعد از تصویب قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 ماده 32 قانون مبارزه با مواد مخدر نسخ صریح گردید و لذا اعتراض به ارا مربوط به مواد مخدر نیز تابع عمومات قانون ایین دادرسی کیفری بوده و حسب مورد قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان یا قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

برای اعتراض به احکام مربوط به مواد مخدر با وکیل مواد مخدر در تماس باشید.

سابقه تقنینی اعدام در جرایم مواد مخدر چیست؟

قبل از انقلاب اسلامی قوانین متعددی نظیر «ماده واحده قانون تشدید مجازات مرتکبین اصلی جرایم در قانون اصلاح قانون منع کشت خشخاش مصوب 1348» به تصویب رسیده بود که البته در این مواد قانونی نیز اعدام وجود داشت.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد، این قانون در سال 1367 به تصویب رسید و در مواد متعددی به اعدام اشاره کرده است. با توجه به کثرت مجازات اعدام و فشارهای حقوق بشری در سال 1396 قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1396 به تصویب رسید.

برای ارتباط با وکیل مواد مخدر با ما در تماس باشید.

02188201315-19

تغییراتی که در سال 1396 در قانون مبارزه با مواد مخدر ایجاد شد به چه نحو است؟

بر اساس صدر ماده 45 الحاقی، مرتکبان جرایمی که در قانون مبارزه با مواد مخدر دارای مجازات اعدام یا حبس ابد هستند در صورت احراز یکی از شرایط زیر در حکم مفسد فی الارض هستند و به مجازات اعدام و ضبط اموال ناشی از مواد مخدر و روان گردان محکوم می شود.

  • 1- قاچاق همراه با اسلحه یا قاچاق مسلحانه

وکیل مواد مخدر می بایست مصداق های قاچاق همراه با اسلحه را مطلع باشد. در این جرم حتما باید سلاح کشیده شود در واقع سلاح از غلاف یا محل آن خارج شود حتی اگر به درگیری مسلحانه منجر نشود. کشیدن سلاح می بایست در حین ارتکاب جرم انجام شود. پس کشیدن سلاح و در حالت استفاده قرار دادن آن در سایر وقت ها موضوع این رفتار مجرمانه نیست. منظور از سلاح، سلاح سرد و سلاح گرم است.

  • 2-سردستگی در ارتکاب جرم

از دیگر مواردی که منجر به صدور مجازات اعدام می شود سردستگی در ارتکاب جرم است. وکیل مواد مخدر با آگاهی از تعریف سردستگی، می بایست  به منظور دفاع از موکل،  عنصر سردستگی را مخدوش سازد . همان طور که اشاره شد تمامی موارد موجود در قانون مبارزه با مواد مخدر که مستوجب اعدام یا حبس ابد است در صورتی که با شرایط های ماده 45 جمع شود منجر به اعدام یا حبس ابد می شود.

برای آشنایی بیشتر با شرایط سردستگی به ماده 130 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مراجعه کنید.

  • 3- استفاده از اطفال ونوجوانان کمتر از 18 سال یا مجانین برای ارتکاب جرم
  • 4- دارا بودن سابقه قطعی تکرار جرم
  • دارا بودن سابقه ارتکاب جرم به شرح زیر است:

از دیگر شرایط سابقه قطعی به جرایم مواد مخدر است.

مرتکب سابقه دار باشد.

سابقه محکومیت قبلی مرتکب قطعی شده باشد.

سابقه محکومیت قطعی مرتکب به حبس ابد یا حبس بیش از پانزده سال یا اعدام باشد.

  • 5- افزایش وزن مواد موضوع ماده های چهار و هشت قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1367

از دیگر مواردی که وکیل مواد مخدر می بایست نسبت به آن آگاه باشد میزان مواد مخدری در قانون است. در واقع در حال حاضر مجازات بسته به نوع و میزان مواد مخدر مشخص می شود. بنابراین در صورتی که وکیل مواد مخدر از میزان های ذکر شده در قانون اطلاعی نداشته باشد عملا نمی تواند دفاع مناسبی مطرح کند.

به موجب بند ت ماده 45 الحاقی به قانون، مجازات کلیه جرایم موضوع ماده چهار ق م­ م­ م (ماده الحاقی قانون مبارزه با مواد مخدر) (وارد کردن، صادر کردن، ارسال، تولید، ساخت، توزیع، فروش یا در معرض فروش قرار دادن) تریاک یا مواد هم ردیف آن مشروط به این که وزن مواد بیش از پنجاه کیلوگرم باشد مجازات اعدام و ضبط مال ناشی از مواد مخدر و روان گردان دارد.

برای ارتباط با وکیل مواد مخدر با گروه وکلای السا در تماس باشید

بر اساس حکم فوق، وزن مواد با مجازات اعدام ذکر شده در بند چهار ماده ی چهار قانون از پنج کیلوگرم به بیش از پنجاه کیلوگرم افزایش یافت. بر اساس بند ت ماده 45 الحاقی، مواد موضوع ماده هشت قانون مثل هرویین، مرفین و سایر مواد هم ردیف در صورت صدور، ارسال یا وارد کردن، تولید، ساخت، توزیع، فروش یا در معرض فروش قرار دادن با وزن بیش از دو کیلوگرم و خرید، حمل،مخفی یا نکه داری آن با وزن بیش از سه کیلوگرم مجازات اعدام و ضبط اموال ناشی از جرایم مواد مخدر یا روان گردان را در پی دارد.بنابراین تغییرات مهمی در ماده الحاقی ایجاد شده است که می بایست وکیل مواد مخدر بر آن اشراف داشته باشد.

آیا در جرایم مواد مخدر نیاز به سونیت خاص است؟

جرایم مواد مخدر از جمله جرایمی هستند که به صرف اطلاع مرتکب از ماده مخدر بودن محقق می شود و قصد خاص دیگری به منظور تحقق این جرم ضرورت ندارد. بنابراین وکیل مواد مخدر می بایست با آگاهی از این موضوع در مواردی نسبت به عنصر روانی خدشه وارد کند که اساساً علم مرتکب از ماده مخدر مخدوش شود.

به طور مثال اگر راننده کامیونی که صرفاً وظیفه حمل بار را دارد تصور کند که بار او آرد است در حالی که بار ا و مواد مخدر بوده است دستگیر شود. می تواند به این موضوع استناد کند که اطلاعی از حمل بار مواد مخدر نداشته است. ولی اگر اطلاع از این موضوع داشته باشد نمی تواند با دفاعیاتی نظیر این که من نمی دانستم ماده مخدر دقیقا چی است؟ فکر می کردم حشیش است در حالی که شیشه بوده است؟ و….. از زیر بار اتهامات خارج شود.

گروه وکلای السا در این خصوص چه کمکی به شما می کند؟

گروه وکلای السا با بهره گیری از فارغ التحصیلان دکتری حقوق کیفری از دانشگاه تهران و وکلای پایه یک دادگستری این تضمین را می دهد که از ابتدا تا انتهای پرونده در کنار شما خواهد بود و شما در مسیر پرونده یقیننا متوجه تبحر وکلای گروه السا خواهید شد.  این گروه صرفا در حوزه دعاوی کیفری کار می کند بنابراین با در اختیار گذاشتن وکیل مواد مخدر بهترین همراه شما در مسیر پرونده خواهد بود.

[/av_textblock]

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارتباط با وکیل در واتس آپ پیام بدهید.
Send via WhatsApp
تماس جهت مشاوره با وکیل