مستمری زوجه

الزام به ایفا تعهد

 

حقوق وظیفه و مستمری زوجه و فرزندان از دیگر حقوق مالی است که می بایست مدنظر وکیل مستمری زوجه قرار بگیرد. وکیل مستمری زوجه علاوه بر آشنایی با قواعد و حقوق می بایست به قواعد مربوط به حقوق وظیفه و مستمری زوجه آگاه باشد.

میزان حقوق وظیفه و مستمری زوجه در ماده 48 قانون حمایت خانواده مشخص شده است و طبق این ماده میزان حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم متوفی و فرزندان و سایر وراث قانونی ونحوه تقسیم آن به شرح زیر است:

آیا زوجه در عقد موقت مشمول مستمری می شود؟

یکی از موضوعات مهمی که می بایست مدنظر وکیل مستمری زوجه قرار بگیرد بحث  عقد دایم یا موقت است. در وضعیت فعلی قانون ایران زوجه دائمی فقط مستحق دریافت مستمری است و این امتیاز حتی بعد از ازدواج مجدد او نیز از او سلب نمی شود و او کماکان مستحق دریافت مستمری است. لازم به ذکر است در فرضی که شوهر دوم زوجه بعد از ازدواج مجدد زوجه فوت کند کماکان زوجه مستحق دریافت مستمری می باشد بنابراین وکیل مستمری زوجه باید به این موضوع واقف باشد که ازدواج مجدد مانع دریافت مستمری زوج نیست.

اگر شوهر دوم زوجه زنی که از شوهر اول مستمری می گرفته فوت کند وضعیت به چه نحو است؟

همان طور که در مبحث وکیل مستمری زوجه مطرح شد مستمری زوجه دایم حتی بعد از فوت شوهر دریافت می شود با این حال اگر زن شوهر دوم اختیار کند و شوهر دوم نیز فوت کند وضعیت دریافت مستمری به چه نحو خواهد بود. با توجه به ماده 48 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 در چنین وضعیتی در صورتی که شوهر دوم نیز مستمری داشته باشد بیشترین مستمری ملاک عمل قرار می گیرد بنابراین نمی تواند از هر دو شوهر متوفی مستمری دریافت کند بلکه صرفا مشمول مستمری می شود که بیشتر است.

 

⇐برای ارتباط با وکیل  مستمری زوجه با ما تماس بگیرید.⇒

02188201315

 

اگر متوفی چند زوجه دایم داشته باشد وضعیت مستمری به چه نحو است؟

از دیگر مباحث مهمی که می بایست مدنظر وکیل مستمری زوجه قرار بگیرد افرادی است که چند زوجه دایمی دارند. در این فرض حقوق وظیفه و مستمری بین آنان و سایر وراث تقسیم می شود.

دریافت حقوق بازنشستگی توسط زوجه مانع دریافت مستمری می شود؟

خیر

از دیگر مباحث مدنظر وکیل مستمری زوجه سوال فوق است. در صورتی که زوجه خود حقوق بازنشتگی دریافت کند یا این که حقوق از کارافتادگی دریافت کند منعی در دریافت مستمری ایجاد نمی کند و در هر صورت  می تواند مستمری ناشی از فوت همسر را دریافت کند.

کدام یک از فرزندان مستحق دریافت مستمری هستند؟

علاوه بر مباحث مرتبط با مستمری زوجه، شرایط دریافت مستمری توسط فرزندان نیز از دیگر مباحث مهمی است که می بایست مدنظر وکیل مستمری زوجه قرار بگیرد. در واقع فرزندان نیز در شرایطی می توانند مستحق دریافت حسب مورد کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین هستند. این موضوع با توجه به این که اولاد دختر هستند یا پسر مشمول شرایط متقاوتی می شود.

در واقع وکیل مستمری زوجه می بایست با توجه به جنسیت اولاد شرایط دریافت مستمری را احراز کند. شرایط اولادی که مستحق دریافت حسب مورد کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین هستند حسب مورد به شرح زیر است:

فرزندان دختر در چه مواردی مشمول دریافت مستمری می شوند؟

فرزندان اناث در شرایطی مشمول دریافت مستمری والدین خود هستند . بنابراین وکیل مستمری زوجه علاوه بر مواردی که زوجه مشمول دریافت می شوند می بایست به شرایطی که فرزندان نیز مشمول دریافت مستمری می شوند مسلط باشد. فرزندان اناث(فرزندان دختر) در صورت نداشتن شوهر یا شغل مشمول دریافت مستمری از والدین خود می شوند

فرزندان پسر در چه صورت مشمول دریافت مستمری می شوند؟

فرزندان پسر نیز در شرایطی مستحق دریافت مستمری می شوند که در ماده 48 قانون حمایت خانواده به آن اشاره شده است. طبق این ماده فرزندان پسر در این موارد مشمول دریافت مستمری والدین خود می شوند :

  • تا سن بیست سالگی
  • بعد از سن بیست سالگی در صورتی  که معلول و از کارافتاده باشد
  • بعد از سن بیست سالگی در صورتی که اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشد.

وکیل مستمری زوجه در خصوص دریافت مستمری چه خدماتی ارائه می دهد؟

وکیل مستمری زوجه در خصوص دریافت مستمری زوجه یا مستمری فرزندان بهترین مشاور شما خواهدبود. پیشنهاد می شود با وکیلی مشاوره بگیرید که به موضوعات مرتبط با حقوق مستمری مسلط باشد. با توجه به این که مقررات مربوط به حقوق مستمری از موضوعات خاص و تابع مقررات خاصی است.

تقسیم ارث
در صورتی که این مقاله برای شما مفید است امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارتباط با وکیل در واتس آپ پیام بدهید.
Send via WhatsApp
تماس جهت مشاوره با وکیل