وکیل حضانت فرزند

وکیل حضانت فرزند

وکیل حضانت فرزند

بحث حضانت فرزند از موضوعات و دعاوی مهمی است که در دادگاه خانواده مطرح می شود. به طور معمول بعد از طلاق،دعوای حضانت فرزند مطرح می شود و چه بسا در مواردی اگر زوج یا زوجه از وضعیت حضانت فرزند اطلاع داشته باشند اقدام به طلاق نکنند. بنابراین آگاهی از حضانت فرزند برای افرادی که قصد طلاق دارند می تواند تاثیر بسیاری در تصمیم گیری افراد داشته باشد. در این نوشتار به موضوعات مهمی که در حوزه حضانت فرزند مطرح شده است اشاره می شود:

اماره فراش چیست؟

یکی از موضوعات مهمی که می بایست مدنظر وکیل حضانت فرزند قرار بگیرد سوال فوق است. موضوع انتساب فرزند به مادر معمولا موضوع دعوا قرار نمی گیرد به این دلیل که بارداری این افراد اماره ای بر انتساب فرزند به مادراست با این حال دعوای انتساب فرزند به شوهر معمولا در دادگاه ها مطرح می شود . طبق ماده 1115 طفل متولد در زمان زوجیت ملحق به شوهر است مشروط بر این که از زمان نزدیکی تا تولد بیشتر از شش ماه و کمتر از ده ماه گذشته باشد.

در صورتی که زوجه بعد از انحلال نکاح یا طلاق ازدواج کند وضعیت بستگی به این دارد که زوجه با شوهر سابق خودنزدیکی کرده باشد یا خیر. در این حالت بچه به پدری ملحق می شود که از زمان نزدیکی تا تولد بیش از شش ماه و کمتر از ده ماه گذشته باشد. و اگر این امکان وجود دارد که به هر دو شوهر ملحق شود به شوهر دوم ملحق می شود.

 

برای ارتباط با وکیل حضانت فرزند با ما تماس بگیرید

 

 

لازم به ذکراست در صورتی که دلایل قطعی وجود داشته باشد طبق دلایل قطعی عمل می شود بنابراین اگرپزشکی قانونی و آزمایش دی ان ای وجود داشته باشد طبق این آزمایش ها عمل می شود.

طفل متولد از زنا به چه کسی ملحق می شود؟

یکی از موضوعات مهمی که می بایست مدنظر وکیل حضانت فرزند قرار بگیرد سوال فوق است. یکی از موضوعات دیگری که در محاکم ما مطرح می شود طفل متولد از زنا است . طفل متولد از زنا از منظر ارث بری و سایر حقوق کاملا تحت تاثیر قرار می گیرد در واقع اساسا طفل متولد از زنا به زانی ملحق نمی شود و عدم الحاق موجب می شود که ارث از پدر یا مادر نداشته باشد.

آیا حضانت فرزند اختیاری است؟

یکی از موضوعات مهمی که در مورد وکیل حضانت فرزند وجود دارد بحث نوع رابطه پدر و مادر در رابطه با حضانت طفل است. در حال حاضر حضانت طفل وظیفه و تکلیف پدر و مادر است همچنین حق این دو نیز محسوب می شود. البته این حق حضانت فرزند می تواند توسط هر یک از پدر و مادر به دیگری تفویض داده شود.

حضانت فرزند در صورت طلاق یا جدا زندگی کردن پدر و مادر به چه کسی منتقل می شود؟

از موضوعات مهمی که می بایست مدنظر وکیل حضانت فرزند قرار بگیرد سوال فوق است. پاسخ این سوال در ماده 1169 قانون مدنی داده شده است طبق این ماده در این شرایط سن فرزند تعیین کننده است و مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد بنابراین تا سن هفت سالگی هیچ تفاوتی بین دختر و پسر نیست و در هر صورت حضانت طفل با مادر است. و بعد از سن هفت سالگی تا سن بلوغ حضانت فرزند بر عهده پدر است .

بعد از سن بلوغ، حضانت فرزند بر عهده کیست؟

یکی از موضوعات مهمی که می بایست مدنظر وکیل حضانت فرزند قرار بگیرد سوال فوق است. بعد از سن بلوغ، اساساً بحث حضانت منتقی است چرا که فردی که به سن بلوغ می رسد بعد از این سن اساساً فرد از حضانت خارج می شود و نهایتا بحث ملاقات با فرزند مطرح می شود. بنابراین بعد از این سن خود فرزند با تشخیص دادگاه انتخاب می کند که با چه کسی زندگی کند.

 

نکته مهم:

پدر و مادر را نمی تواند مجبور به ملاقات فرزند کرد.

 

در صورت ازدواج مجدد مادر وضعیت حضانت بر عهده کیست؟

در صورت ازدواج مجدد مادر، طفل از حضانت مادر خارج می شود.همچنین اگر مادر مبتلا به جنون شود نیز طفل از حضانت مادر خارج می شود و حق حضانت با پدر خواهد بود .

 

برای ارتباط با وکیل حضانت فرزند با ما تماس بگیرید

 

در صورت فوت یکی از پدر و مادر، حضانت فرزند بر عهده کیست؟

از دیگر موضوعاتی که در مورد وکیل حضانت فرزند مطرح می شود حضانت طفل بعد از فوت پدر یا مادر است. طبق یک قاعده کلی بعد از فوت هر یک از پدر و مادر حضانت فرزند بر عهده، هر یک از والدین است که در قید حیات است. بنابراین اگر پدر فوت کند  و مادر در قید حیات باشد حضانت فرزند بر عهده مادر است. بنابراین حتی اگر پدر برای طفل قیم تعیین کرده باشد حضانت بر عهده والدینی است که در قید حیات است.

در صورت امتناع پدر یا مادر بر حضانت طفل وضعیت به چه نحو است؟

هیچ یک از پدر و مادر این حق را ندارد که در زمانی که حضانت طفل بر عهده او است از این وظیفه کوتاهی کند . در این حالت دادگاه می تواند او را ملزم به حضانت فرزند کند و در صورتی که این امر ممکن نباشد حضانت را خود تامین می کند در این صورت در صورتی که پدر در قید حیات باشد پدر باید هزینه را تامین کند و اگر پدر نباشد مادر این هزینه را تامین می کند.

 

برای ارتباط با وکیل حضانت فرزند با ما تماس بگیرید

 

در چه مواردی پدر یا مادر از حضانت خارج می شود؟

یکی از موضوعات مهمی که می بایست مدنظر وکیل حضانت فرزند قرار بگیرد سوال فوق است. ماده 1173 قانون مدنی به موضوع خارج شدن پدر و مادر از حضانت فرزند اشاره کرده است. طبق این ماده در صورتی که شرایط زیر واقع شود فرد از حضانت خارج می شود:

      • در صورتی محکومیت قطعی به حبس بیش از 5 سال

      • در صورت اشتهار به فساد اخلاقی

      • ابتلا به بیماری روانی حاد البته به تشخیص کارشناس(پزشکی قانونی)

      • سواستفاده کردن از طفل

      • ضرب و جرح و کتک زدن طفل خارج از حد متعارف

    آیا می توان پدر یا مادر از ملاقات محروم کرد؟

    خیر

    امکان خارج کردن و سلب حضانت طفل وجود دارد ولی امکان سلب حق ملاقات وجود ندارد بنابراین در صورتی که پدر و مادر در یک مکان زندگی نکنند پدر و مادر حق ملاقات طفل را دارند و تعیین زمان و مکان این مللاقات با دادگاه است. بنابراین وکیل حضانت فرزند می بایست این نکته را مدنظر داشته باشد که امکان محروم کردن والدین از ملاقات فرزند وجود ندارد.

    آیا والدین می توانند فرزندان خود را تنبیه کنند؟

    بله

    حق تنبیه فرزندان طبق قانون مدنی به والدین داده شده است ولی اگر از این حق سواستفاده شود می تواندضمانت اجرای کیفری نیز داشته باشد. بنابراین در صورتی که پدر یا مادر خارج از حد متعارف فرزند خود را تنبیه کند مرتکب جرم می شود.

     

    برای ارتباط با وکیل حضانت فرزند با ما تماس بگیرید

     

    ولی قهری به چه معنی است؟

    بحث ولایت طفل با حضانت طفل متفاوت است. حضانت طفل طبق قواعدی است که به آن اشاره شد و اصولا مربوط به نگهداری است. ولی ولایت اصولاً مرتبط با امور مالی اطفال است. اصولاً طفل صغیر تحت ولایت قهری پدر وجد پدری است . علاوه بر طفل صغیر، در صورتی که شخصی جنون یا سفیه باشد و این عدم جنون یا عدم سفیه متصل به صغر او باشد کماکان تحت ولایت باقی می ماند.

     

    برای ارتباط با وکیل حضانت فرزند با ما تماس بگیرید

     

    Elsa Lawyers

    وکیل حضانت

    در صورتی که ولی طفل در مورد اداره امور مالی طفل غبطه را رعایت نکند تکلیف چیست؟

    یکی از موضوعات مهمی که می بایست مدنظر وکیل حضانت فرزند قرار بگیرد سوال فوق است. همان طور که اشاره شد حضانت فرزند  با ولایت دو موضوع جداگانه است. یکی از مهم ترین معیارهای ولی رعایت کردن مصلحت فرد است. بنابراین اگر مصلحت را رعایت نکند دادگاه می تواند ولی را عزل کند و به منظور رعایت مصلحت، فرد صالحی را به عنوان قیم مشخص کند. همچنین اگر ولی قهری به هر دلیلی منحصر باشد یاپدر و جد پدری باشد ولی هر دو ناتوان در اداره امور صغیر باشند دادگاه می تواند در کنار ولی قهری یک نفر به عنوان امین ضمیمه کند. این موضوع در مواردی که ولی منحصر در زندان باشد یا به هر علت نتواند به وظیفه ولایت خود رسیدگی کند نیز وجود دارد.

    بعد از پدر و جدپدری وظیفه ولایت با کیست؟

    یکی از موضوعات مهمی که می بایست مدنظر وکیل حضانت فرزند قرار بگیرد سوال فوق است. همان طور که اشاره شد قواعد حضانت فرزند با ولایت دو قاعده متفاوت است تا زمانی که پدر و جدپدری در قید حیات هستند ولایت بر عهده آن ها است. با این حال هر یک از پدریا جدپدری می تواند در صورت فوت دیگری برای اداره اموال و نگهداری و تربیت آن ها یک وصی تعیین کند. لازم به ذکر است تا زمانی که پدر و جدپدری در قید حیات هستند نوبت به وصی نمی رسد و در واقع وصی بعد از فوت هر دو صلاحیت دارد. همچنین پدر یا جدپدری می توانند این اختیار را به وصی بدهند که برای بعد از فوت خود نیز وصی دیگری معین کند .

     

    به منظور مشاوره با وکیل حضانت فرزند با شماره 02188201315 تماس بگیرید

    ولایت پدر و جدپدری تا چه زمانی ادامه می یابد؟

    ولایت پدر و جدپدری به مانند حضانت فرزند تابع سن فرزند است طبق ماده 1193 قانون مدنی با رشید شدن فرزند که متاسفانه سن مشخصی ندارد ولی معمولا 18 سالگی را به عنوان این سن تعریف کرده اند. بنابراین از زمانی که طفل رشید شد تحت ولایت خارج می شود و حتی اگر بعد از این سن محجور شود ولایت پدر یا جدپدری وجود ندارد بلکه قیم برای او تعیین می شود.

     

    وکیل حضانت فرزند چه خدماتی ارائه می دهد؟

    وکیل حضانت فرزند با بهره گیری از دانش حقوقی در خصوص قوانین و مقررات مربوط به خانواده بهترین کارایی را در دعاوی حضانت فرزند دارد. گروه وکلای السا با بهره گیری از وکلای خانم و آقا در این حوزه صاحب نظر و صاحب تخصص است.

    در صورتی که این مقاله برای شما مفید است امتیاز بدهید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جهت ارتباط با وکیل در واتس آپ پیام بدهید.
    Send via WhatsApp
    تماس جهت مشاوره با وکیل