وکیل اجاره

وکیل اجاره

وکیل اجاره

 اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می شود. مشاوره با وکیل اجاره می تواند به شما کمک کند که عقد اجاره به صورت صحیح منعقد شود و مشکلات حقوقی کمتری برای طرفین ایجاد شود.

محتوا پنهان

اقسام مورد اجاره را نام ببرید؟

مورد اجاره می تواند موارد زیر باشد:

  • انسان
  • حیوان
  • اشیا

تعیین زمان در اجاره به چه نحو است؟

تعیین زمان در اجاره از شرایط ضروری صحت اجاره است. در اجاره اشیا مدت اجاره باید معین باشد و الا اجاره باطل است.

شرایط صحت اجاره چیست؟

  • در صحت اجاره قدرت بر تسلیم شرط است

  • برای صحت اجاره باید مستاجر بتواند از عین مستاجره نفع ببرد بدون این که عین از بین برود

  • عین مستاجره باید معین باشد.

  • اجاره مال مشاع جایز است.

  • تسلیم مورد اجاره به مستاجر ضروری است وگرنه موجر مجبور می شود و در صورت عدم تسلیم مستاجر حق فسخ معامله را دارد.

آیا موجر می بایست مالک عین مستاجره باشد؟

یکی از موارد رایجی که در زمان اجاره املاک پیش می اید و می بایست مورد توجه وکیل اجاره نیز قرار گیرد بحث تملیک عین مستاجره است. در اجاره،موجر می بایست مالک منفعت مال باشد  و مالک منافع می تواند منفعتی که مالکیت دارد را به دیگر منتقل کند.

اگر مال اجاره معیوب شود تکلیف چیست؟

اگر مال مورد اجاره معیوب شود و آن عیب مانع منفعت مال شود می تواند حق فسخ را در مستاجر ایجاد کند همچنین اگر عیبی که در مال مورد اجاره ایجاد می شود باعث شود که امکان انتفاع از بین برود موجد حق فسخ برای مستاجر می شود. ولی در صورتی که عین مستاجره کلی باشد حق فسخ ایجاد نمی شود ولی می تواند موجر را مجبور به تبدیل نماید و اگر تبدیل آن ممکن نباشد حق فسخ خواهد داشت.

آیا موجر می تواند در عین مستاجره تصرفی کند؟

بله موجر می تواند در عین مستاجره تصرف کند با این حال این تصرف می بایست منافی مقصود اجاره باشد.

اگر مال مورد اجاره نیاز به تعمیر داشته باشد تکلیف چیست؟

اگر مال مورد اجاره نیاز به تعمیر داشته باشد و این تعمیر برای بقا عین مستاجره ضروری باشد مستاجر نمی تواند مانع تعمیر شود با این حال اگر تعمیر مال مورد اجاره موجب شود که مستاجر مدتی از انتفاع محروم شود برای او حق فسخ معامله ایجاد می شود این موضوع در ماده 485 قانون مدنی مقرر شده است.

 

 

برای ارتباط با گروه وکلای السا با شماره 02188201315 تماس بگیرید.

 

تعمیرات مال مورد اجاره بر عهده چه کسی است؟

مالک

مگر این که شرط خلاف آن شده باشد.

اگر مستاجر به مال مورد اجاره ضرر برساند تکلیف چیست؟

اگر مستاجر به مال مورد اجاره آسیبی وارد کند و در واقع نسبت به مال مورد اجاره تعدی و تفریط کند موجر حق فسخ دارد

ملکی را اجاره کردم و شخص دیگری جز مالک برای انتفاع من از ملک ایجاد مزاحمت می کند تکلیف چیست؟

ماده 488 قانون مدنی به موضوع سوال فوق اشاره می کند و در این فرض وکیل اجاره می بایست به این نکته توجه کند که مال مورد اجاره قبض شده است یا خیر.

در واقع اگر مال مورد اجاره به مستاجر تحویل داده شده باشد مستاجر حق فسخ ندارد و فقط می تواند از مزاحم مطالبه خسارت کند و اگر مال مورد اجاره به مستاجر تحویل داده نشده باشد مستاجر حق فسخ دارد از طرفی هم می تواند معامله را فسخ نکند و برای خسارات به مزاحم رجوع کند. لازم به ذکر است حتی اگر شخصی نسبت به مال مورد اجاره مدعی حقی شود این اجازه را ندارد که خود نسبت به خارج کردن مال از ید مستاجر اقدام کند .

 

وکیل اجاره

مستاجر چه تکالیفی دارد؟

از دیگر نکات مهمی که می بایست مدنظر وکیل اجاره قرار بگیرد بحث تکالیف مستاجر است.

مستاجر اولاً می بایست در استفاده از مال مورد اجاره رفتار خلاف عرف انجام ندهد به طور مثال اگر آپارتمانی را که محل سکونت است جهت نگهداری از حیوانات استفاده کند رفتار او خلاف عرف تلقی می شود. همچنین اگر نوع استفاده از مال مشخص شده باشد باید همان نوع استفاده را انجام دهد و اگر مشخص نشده باشد می بایست استفاده متعارفی داشته باشد. همچنین مستاجر می بایست اجاره خود را در موعدهایی که تعیین شده است پرداخت کند.

اگر مستاجر مال مورد اجاره را به شیوه های غیر متعارف استفاده کند موجر چه حقی دارد؟

در صورتی که مستاجر مال مورد اجاره را به صورت غیر متعارف استفاده کند یا این که در غیر از مواردی که در قرارداد اجاره مشخص شده است استفاده کند، موجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت. همچنین اگر مستاجر در مال مورد اجاره بواسطه تعدی وتفریط خود ضرری بزند ضامن است ولی اگر تعدی و تفریطی نداشته باشد و مال مورد اجاره تلف شود مسئولیتی ندارد.

اگر مستاجر بعد از پایان اجاره، ملک را تخلیه نکند تکلیف چیست؟

دیگر دعوای که در اکثر محاکم رایج است و می بایست مورد توجه وکیل اجاره قرار بگیرد بحث نگه داشتن مال مورد اجاره در تصرف مستاجر بعد از انقضای مدت است. در این فرض اگر مال مورد اجاره در تصرف مستاجر باقی بماند موجر می تواند اجرت المثل ایام تصرف مطالبه کند و اگر مالک خود اجازه تصرف داده باشد در صورتی می تواند اجرت المثل دریافت  کند که مستاجر ازمال استفاده کرده باشد.

 

در صورتی که مستاجر یا موجر فوت کند تکلیف چیست؟

از دیگر نکات مهم و مسایل رایجی که می بایست مدنظر وکیل اجاره قرار گیرد بحث فوت موجر و مستاجر است . اصولا اجاره با فوت موجر و مستاجر باطل نمی شود مگر در برخی حالات:

 

    • شرط شده باشد که فقط مستاجر حق استفاده از مال مورد اجاره را دارد. (فوت مستاجر)
    • موجر فقط در زمان طول عمر خود مالک منافع باشد .(فوت موجر)

 

در صورتی که مالی که اجاره داده شده است به دیگری منتقل شود تکلیف چیست؟

فروش مال مورد اجاره موجب باطل شدن اجاره نمی شود و حق فسخی ایجاد نمی کند مگر این که شرط شده باشد که در صورت انتقال عین اجاره به دیگری توسط موجر حق فسخ معامله برای مستاجر ایجاد شود.

 

اگر مستاجر مال مورد اجاره را تعمیر کند حق مطالبه آن را از موجر دارد؟

خیر

در صورتی که از موجر از قبل اجازه نگرفته باشد حق مطالبه را ندارد.

 

آیا شخص را می توان اجاره کرد؟

بله در قانون مدنی اجاره اشخاص نیز مقرر شده است در اجاره اشخاص، کسی که اجاره می کند مستاجر و کسی که مورد اجاره واقع می شود اجیر و مال الاجاره را اجرت می نامند بنابراین می شود کارگر یا خدمه ای را برای انجام کار معین یا برای مدت معین اجاره کرد. همچنین می توان متصدیان حمل و نقل را نیز اجاره کرد و متصدی حمل و نقل در صورتی که تعدی و تفریط کرده باشد مسئولیت اموال را بر عهده دارد.

وکیل اجاره چه خدماتی می تواند انجام دهد؟

وکیل اجاره با بهره گیری و تسلط بر قوانین و مقررات مرتبط با اجاره می تواند قبل از اجاره به موجر و مستاجر مشاوره کاملی دهد تا حتی الامکان از مشکلات حقوقی که ممکن است پیش بیاید جلوگیری شود . گروه وکلای السا با بهره گیری از وکلای مجرب و متخصص همراه شما خواهد بود.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارتباط با وکیل در واتس آپ پیام بدهید.
Send via WhatsApp
تماس جهت مشاوره با وکیل